Dé manier om je schilderijen op te hangen

Heb je een prachtig schilderij gekocht of schilder je zelf graag? Dan zul je jouw prachtige schilderij natuurlijk graag tentoon willen stellen. Of het nu een cadeau is voor iemand anders of een decoratie voor aan je eigen muur, een mooie lijst zorgt ervoor dat het kunstwerk een prachtig geheel wordt. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw schilderij netjes aan de muur komt te hangen? In dit artikel leer je alles wat je moet weten over dé manier om jouw schilderij op te hangen.

Waarom je een schilderij aan de muur hangt

Een mooi schilderij, verdient het natuurlijk om gezien te worden. Sommige mensen kiezen ervoor om hun canvas op te bergen, tot ze een goede lijst gevonden hebben en daarvoor hoef je nu niet langer te zoeken. Op https://www.baklijst.nl/ vind je prachtige lijsten die jouw schilderij beschermen terwijl ze tentoongesteld worden. Maar waarom is jouw schilderij het nou waard om opgehangen te worden?

  • Inspireer: Een mooi schilderij kan voor flinke inspiratie zorgen. Niet alleen bij jou, maar ook bij anderen die jouw schilderij zien hangen. Zo zorg je ervoor dat de kamer waar jouw schilderij in hangt vol inspiratie raakt. Perfect dus voor je hobbykamer of keuken.
  • Waardevol: Door je schilderij op te hangen aan de muur, zorg je ervoor dat je schilderij direct een stuk waardevoller lijkt. Als iets een plekje aan de muur krijgt, is het per definitie een kunstwerk dat bekeken mag worden. Laat zien dat je trots bent op je schilderij en hang het op aan de muur.
  • Decoratie: Elk schilderij is uiteraard decoratie en die versieren al je muren met liefde. Jouw schilderij verdient een plek aan je muur, zodat je interieur weer een nieuwe boost krijgt. Zo geniet je van prachtige kunst die de uitstraling van je interieur flink versterken.

 

Nu je weet waarom je schilderij het waard is om opgehangen te worden, is het natuurlijk goed om te weten wat je hiervoor absoluut nodig hebt. Om je schilderij op te hangen, gebruik je het best een mooie baklijst.

Wat is een baklijst?

Een baklijst is een lijst die speciaal gemaakt is om schilderijen op canvas stevig aan de muur te hangen. Een baklijst heeft geen glas aan de voorkant. Baklijsten hebben een houten plaat aan de achterkant. Hierdoor kun je het canvas aan de houten achterkant monteren, door het schilderij in de lijst te leggen. Dit is dan ook waarom het een baklijst heet.

Een zwevend schilderij

Doordat een schilderij in de baklijst wordt gemonteerd, is het mogelijk om een mooi zwevend effect te creeeren. Hiervoor wordt namelijk een beetje ruimte gelaten tussen het schilderij en de omlijsting. Hierdoor zie je de achterste houten plaat als randje tussen het schilderij en de omlijsting. Dit brengt extra diepte aan in het geheel.

 

Je kunt ook spelen met verschillende kleuren, door de houten plaat aan de achterkant een andere kleur te geven dan de rest van de lijst heeft. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat jouw lijst een perfecte aansluiting heeft op je schilderij.

Hoogwaardige kunstwerken aan de muur

Als je eenmaal je eerste schilderij hebt ingelijst in je baklijst, dan zul je niet snel meer terug willen. Het feit dat je de mooiste schilderijen in hun waarde kunt laten, door ze simpelweg in een baklijst te monteren, zorgt ervoor dat je steeds meer mogelijkheden ziet. Je hoeft het schilderij niet van het canvas hout te halen, waardoor het schilderij niet vervormd.

 

Gun jezelf dus een prachtige manier van je schilderijen ophangen met een kwalitatieve baklijst. Zo zorg je ervoor dat jouw schilderijen je interieur flink opfleuren en je vol inspiratie weer verder kunt op je kunst jacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *